Mijn favoriete therapiebenadering voor me lichaam

Lichaamsgerichte therapie


Een van de dingen die ik als beoefenaar doe, is luisteren naar mensen met verschillende situaties en ik ontdek dat ze verschillend zijn. Mijn collega, Sarah (niet haar echte naam), kwam vorige week langs. Ze was een patiënt van mij met chronische rugpijn.


Een stap naar een gezonde lichaamsgerichte therapie


Ze had veel verschillende therapieën geprobeerd, vaak met enorm succes. Ze kostte $80.000 per jaar en een arts had 6 therapeutische behandelingen plus doktersbezoeken aanbevolen. Ze had de meest conventionele behandeling geprobeerd en was ellendig geweest. Haar rug was slecht en ze moest twee keer per week naar de dokter. Sarah had veel verschillende benaderingen geprobeerd.


Ik vroeg Sarah of ik naar haar sessie kon komen en met haar tegelijk kon werken. Ze zei letterlijk “nee”. Ze zei dat als ik naar haar sessie zou komen, ik veeleisend zou zijn en de tijd zou breken. Ik zei: “Laten we eens kijken of we het kunnen doen”. Sarah was bezorgd dat ik haar pijn deed en weigerde het te doen. We werkten door de massage, Yoga. Ik vroeg haar toestemming om haar in haar gedachten te volgen, omdat ik wilde zeker weten dat wat we deden werkte.


Ze zei “ja”. Ik volgde onze lichaamsgerichte therapie en zodra ik Sarah in haar hoofd zag deed ik een snelle afbeelding (mentaal) en kreeg een foto van haar rug. Het was een beetje ruw en ik voelde de spier trekken – haar rug was niet goed. We hebben een paar minuten op haar rug georiënteerd werk gedaan, dat net zo eenvoudig was als liggen, een foto van haar rug schilderen en het kwam meer in vorm – de spier beweegt.


Aan het einde een verbazingwekkende resultaat


Het verbazingwekkende is dat de sessie werkte voor haar rug. Ze moest in een stoel gaan zitten en een paar minuten lichaamsgeoriënteerde oefeningen doen. De volgende dag kwam ze binnen en vertelde me dat haar rug pijn deed en dat het niet alleen maar een maagpijn of pijn in haar been was. Ze vertelde me dat de rugpijn haar dag en haar hele houding ruïneerde. Haar rug deed pijn en ze had een verschrikkelijk humeur. Ze dacht niet dat ze met haar vriendin kon uitgaan.
Ze voelde zich een grote fraude. Haar rug deed pijn en het beïnvloedde hoe ze werkte en (het belangrijkste) het beïnvloedde haar relatie.