Hoe vind ik een Mantelzorgmakelaar in uw buurt

Mantelzorgmakelaar

Het vinden van een Mantelzorgmakelaar is moeilijk. De taak lijkt misschien eenvoudig, maar is dat allesbehalve. Veel mensen gaan ervan uit dat als iemand voor een familielid zorgt, het wel een familielid moet zijn. Dat is meestal niet het geval, en in sommige gevallen kan het zelfs illegaal zijn. Gelukkig hoeft u geen naast familielid te zijn om een betrouwbare mantelzorger bij u in de buurt te vinden. Een specialist die familieverzorger wordt genoemd, kan op internet zoeken en diensten aanbieden vanuit huis of van buiten uw grenzen. Deze mantelzorgers worden dan “finder’s agents” genoemd. Als u in het Verenigd Koninkrijk woont, bekijk dan deze 6 manieren waarop u een mantelzorger bij u in de buurt kunt vinden. Als u in het buitenland woont, kijk dan of uw land een gelijkwaardige dienst heeft – of overweeg zelf een agent in te huren

Zoek naar mantelverzorgers via uw lokale gemeenschapsdienst of bejaardentehuizen

De gemakkelijkste manier om een familie verzorger te vinden is om te kijken in uw lokale bejaardentehuis of een lokale gemeenschapsdienst. Veel seniorencentra en grote assistentiewoningen hebben speciale afdelingen voor mantelzorgers. U kunt ook contact opnemen met de eigenaar of manager om te zien of hij of zij u kan verwijzen naar potentiële verzorgers. Er zijn veel manieren om een familie verzorger te vinden via deze faciliteiten. Als een thuiszorgmedewerker een plaatselijke instelling voor begeleid wonen runt, kunt u vragen of zij een mantelzorger nodig hebben. Een andere optie is om naar plaatsen als Bright Futures te gaan, waar vaak mogelijkheden zijn om mantelzorgers te vinden.

Kijk op sociale media, vooral Facebook en Twitter

U kunt veel nuttige informatie en steungroepen vinden op Facebook en Twitter. Veel van deze groepen zijn specifiek voor mantelzorgers, maar u kunt ook algemene steungroepen vinden die nuttig zijn voor mensen met verschillende uitdagingen en problemen. Zoek naar groepen met een slogan als “Zorgen voor een dierbare is geen voorrecht, het is een verantwoordelijkheid”. U kunt ook lid worden van online steungroepen, zoals de Cancer Support Community van Facebook of r/cancer van Reddit. Bij welke groep u zich ook aansluit, zorg ervoor dat u regelmatig berichten plaatst en vraag anderen om met u mee te doen. U kunt ook andere mantelzorgers om connecties vragen – misschien kent u al iemand die een mantelzorger nodig heeft en op zoek is naar werk. Hulpverleningsinstanties kunnen je ook in contact brengen met potentiële verzorgers.

Kijk in de Gouden Gids onder “Verzorgers” of “Verpleeghuis”

Alleen omdat je een familielid bent, betekent niet dat je in de Gouden Gids moet zoeken om een betrouwbare mantelzorger te vinden. Er zijn veel thuiszorg bureaus en verpleeghuizen die zorgverleners inhuren, evenals ander personeel, en ze plaatsen op een uur-of per dag tarief. Deze bureaus kunnen adverteren in populaire thuiszorg en verpleeghuis tijdschriften of op websites die gespecialiseerd zijn in de gezondheidszorg personeel. U kunt ook kijken op de gele pagina’s onder “Verzorgers” of “Verpleeghuis” om een betrouwbaar bureau bij u in de buurt te vinden. Er zijn vele redenen waarom een verpleeghuis of een instelling voor begeleid wonen een mantelzorger inhuurt, onder andere wanneer het familielid cognitief gehandicapt is en niet in staat is om de zorg zelf te regelen. Sommige instellingen huren familie verzorgers in omdat ze een beperkte personeelsbezetting hebben en verzorgers op uurbasis of per dag moeten inhuren. Anderen huren verzorgers in wanneer zij financiële beperkingen hebben en iemand willen inhuren om een paar uur of een paar dagen voor hen te zorgen.

Vraag vrienden en familieleden die aan huis gebonden zijn om een verzorger te vinden

Een andere optie is om vrienden en familieleden die aan huis gebonden zijn te vragen een verzorger te vinden. Dit is een geweldige manier om mantelzorgers te vinden die bereid zijn om voor u te zorgen terwijl u aan huis gebonden bent vanwege een handicap of ziekte. U kunt ook vrienden en familieleden vragen die zelfstandig zijn of vanuit huis werken. Sommige vrienden en familieleden hebben misschien al een mantelzorger. Als dat niet het geval is, kunt u hen altijd vragen om te zoeken naar banen waarin mantelzorgers worden ingehuurd of om zelf mantelzorgers te zoeken.

Ga bij familie na hoe zij werk hebben gevonden

Als je een familieverzorger kunt vinden via een familielid, vraag hem of haar dan hoe zij werk hebben gevonden. Sommige families vinden dat het inhuren van een familie verzorger een geweldige manier is om een goedkoper tarief te vinden. Sommige mensen vinden dat ze veel kunnen besparen door een familieverzorger in te huren in plaats van een uitzendbureau te gebruiken. Sommige mensen vinden ook dat ze in staat zijn om meer voldoening te vinden werken met een familie verzorger, omdat ze meer bereid zijn om in de tijd en moeite die nodig is om een goede verzorger te zijn. Andere mensen vinden dat het werken met een mantelzorger hen een betere balans geeft tussen werk en privéleven, omdat ze kunnen kiezen wanneer ze voor een geliefde willen zorgen en zich niet zo uitgeput of gestrest voelen als wanneer ze fulltime voor een geliefde zouden moeten zorgen.

Hoe meer ervaring een verzorger heeft, hoe meer geld hij zal verdienen

Hoe meer ervaring een verzorger heeft, hoe meer geld hij verdient. Dit geldt vooral in de particuliere sector, waar sommige verzorgers voor zichzelf werken. Wanneer u een familieverzorger inhuurt, investeert u in iemand met ervaring en kennis van het werken met senioren. U kunt verwachten een hoger tarief te betalen voor deze dienst, maar hij of zij zal het uiteindelijk waard zijn.

Zoek naar regionale verpleeghuizen die gespecialiseerd zijn in mantelzorg

Als u in staat bent om een betrouwbare familieverzorger te vinden, is het ook een goed idee om de opties bij u in de buurt te bekijken. Zoek naar plaatsen met grote patiëntenpopulaties – dit zijn de beste kandidaten voor familieverzorgers. U kunt ook zoeken naar verpleeghuizen die zijn geaccrediteerd door de Joint Commission – dit is de gouden standaard in de gezondheidszorg. Geregistreerde verpleeghuizen (R.N.H.s) zijn wettelijk verplicht om 24/7/365 medische zorg te bieden, de privacy van hun bewoners te beschermen en ervoor te zorgen dat ze een veilige en gezonde omgeving hebben.

In sommige gevallen nemen werkgevers ook mantelzorgers in dienst als onderdeel van hun personeelsbestand

Sommige werkgevers nemen ook mantelzorgers in dienst als onderdeel van hun personeelsbestand. Dit is een geweldige manier voor gezinnen om een familie verzorger te vinden en geld te besparen op hetzelfde moment. Kijk voor plaatsen die verzorgers inhuren op een contractuele basis, in tegenstelling tot timeshare resorts waar de eigenaars verzorgers inhuren als een deel van hun bedrijf.

Kortom…

Er zijn veel manieren om een mantelzorger te vinden. U kunt op zoek gaan via familieleden, vrienden en zelfs het internet. Zoals met alles in het leven, zult u zelden de perfecte match vinden. Het proces van het vinden van een verzorger zal gemakkelijker zijn als u een aantal van deze tips in uw voordeel gebruikt.